• +90 312 939 82 00

Zorba Balesi’ne Destek

12 HAZ

Türkerler Holding, Ankara Devlet Opera ve Balesi ile imzaladığı işbirliği anlaşması ile Zorba Balesi‘ne destek oluyor. Protokol Türkerler Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Özdemir ve Ankara Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Metin Turan tarafından imzalandı. Metin Turan, bu yıl Zorba balesini dünyaca ünlü koreografı Lorca Messini ile çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, katkılarından dolayı Türkerler Holding’e teşekkür etti.

Türkerler Holding’in, köklü kurumsal geçmişinde sağladığı ekonomik kazanımları, gücünü aldığı ülkesine ve bu coğrafyanın insanlarıyla paylaşmayı bir vefa borcu saydığını vurgulayan Ahmet Özdemir, “Türkerler 50 yıla yaklaşan köklü geçmişinde her zaman kültür ve sanatı destekledi. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında oldu. Geçtiğimiz ay İzmir Devlet Opera ve Balesi ile yaptığımız işbirliğinden sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi’ne de katkı sunmaktan son derece mutluluk duyuyoruz” dedi. Ahmet Özdemir, “Mahall Ankara projesi, ofis, konut ve alışverişin yanında, kültür ve sanata yakın duruşu ve yarattığı farklı atmosferle Ankara’nın yeni gözdesi olacaktır” diye konuştu.

Sahnelendiği her dönemde büyük ilgi gören “Zorba” balesi 2017-2018 sanat sezonunda Devlet Opera ve Balesi repertuvarında yerini alacak. Her yıl yeni yapımlarla seyirciyle buluşan Ankara Devlet Opera ve Balesi, Türkiye ekonomisinin önemli grupları arasında yer alan Türkerler Holding’in Mahall Ankara projesi ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Zorba’nın prömiyeri Temmuz’da

Nikos Kazancakis’in romanından uyarlanan, müziği Mikis Theodorakis, koreografisi Lorca Massine tarafından gerçekleştirilen Zorba eserinin prömiyeri 15.Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında 24 Temmuz’da yapılacak. Eser, Ankara’nın yanı sıra Aspendos, Bodrum ve Efes’te de sergilenecek.

Ahmet Özdemir de, Türkerler’in her zaman kültür ve sanatı desteklediğini ifade etti.